Håsblås

"Eller høver du best inn i Håsblås?

Er du en som er tro mot din sak?           

En Håsblåsing er tålmodig,

og ikke redd for å ta i et tak!"


-Valghatten

Helga Håsblås                                                                                       Helga Håsblås er huset Håsblås grunnlegger, og en av Galtvorts fire grunnleggere. Mens de andre grunnleggerne valgte ut spesielle elever, godtok Helga Håsblås dem alle og prøvde å lære dem alt hun kunne. Hun var kjent for sin sjarm. Helga Håsblås var en god venn av Rasla Ravnklo. Helga var utrolig begavet innenfor matrelaterte-formler. Hennes oppskrifter er fremdeles brukt som basis på Galtvorts fester. Det var hun som lot husnissene arbeide på Galtvorts kjøkken. I stedet for at de ble mishandlet og misbrukt andre steder, så kunne de arbeide trygt og godt der. Helga er av skandinavisk opprinnelse og betyr hellig. Det at hun ikke hadde så strenge standarder for å komme inn i sitt hus, skiller henne ut fra de andre grunnleggerne og gjør henne egalitær. Hun etterlot seg et kjent relikvie som har gått i arv til hennes fjerne slektning; Hespetra Smutt. En gylden liten kopp som skal ha magiske krefter som hun ikke hadde funnet ut av. Denne koppen var en av gjenstandene Voldemort laget en malacrux av.Symbolisme
Symbolet for Håsblås er en grevling. Dette er fordi en håsblåsings ferdigheter er hardt arbeid, tålmodighet, sammhold, og vennskap. Deres farger er gul og svart.


Håsblåsinger
Håsblåsinger er ofte sett på som pyser på grunn av alle som kan bli tatt opp i huset, mange tenker at det er det huset som tar "restene" etter Griffing, Smygard og Ravnklo. men for å motbevise dette, kan en jo ta Fredrik Djervell som et eksempel. Han ble valgt som representant for Galtvort i Tretrollmannsturneringen.
Håsblås var den av grunnleggerene som kjempet mest for at gompefødte skulle få begynne på Galtvort, noe som viser hennes toleranse. Det å være tolerant er en egenskap som håsblåsinger har. De kommer godt overens med alle, men
ser helst at Smygard ikke skal vinne noe som helst. Selv har de mindre konkurranseinstinkt enn de andre husene. De er også beskrevet som ærlig, ikke-dømmende, vennlig og lojal. Det kan være på grunn av deres verdier de ikke er like konkurransedyktige og mer beskjedne om deres prestasjoner enn de andre husene.

Oppholdsrommet
Oppholdsrommet ligger nærmt kjøkkenet i kjelleren og for å komme dit går du gjennom en dør til høyre for stortrappen i inngangshallen og ned en trapp der. Rommet er voktet av et ikke-levende portrett. Plasseringen viser likheter med hvor en grevling har hi; under bakken og nærmt et sted med mye mat. Det er prydet med husets farger; gul og svart. Det er mange gule forheng, og det er mange store, myke lenestoler. Sovesalene ligger i endene av underjordiske tunneller og alle har runde dører.

Elever i Håsblås mens Harry er elev på skolen:
 • Cantarell
 • Ellen Brannemann 
 • Ernst Maltmann 
 • Fredrik Djervell 
 • Frøken Faller
 • Hanna Abom 
 • Henny Smith
 • Julius Finkenfjær 
 • Kent Wirring 
 • Laura Mandelbom 
 • Leanna 
 • Megan Hansen
 • Odd Caspersen 
 • Sakarias Smutt 
 • Sommersett 
 • Susanne Beining
 • Tara Eplevik

Elever i Håsblås før Harry Ble elev på Galtvort:
 • Nymfadora Dult 
 • Den Trinne Munken
 • Pomona Stikling                                                                                                               Pomona Stikling var også husstyrer i Håsblås under Harrys skolegang.


Q: Er du nysgjerrig på Den Trinne Munkens død siden hans død er det eneste av de fire husenes husspøkelser som ikke er nevnt i bøkene?Se også: Ravnklo, Griffing og Smygard.


15 kommentarer

Sigrid

04.jun.2010 kl.08:27

Dette er en så dødsbra blogg, keep on the good work! ;D

Liv

04.jun.2010 kl.11:16

Må jo også huske på at i "the Battle of Hogwarts" så var det nest mest hådblåsinger som ble igjen for å kjempe, og dette sier mye om dem som et hus!

Hanna

04.jun.2010 kl.17:08

kunne tenkt meg å være i Håsblås, jeg! Tror det er der jeg passer best inn.

Chanette

05.jun.2010 kl.13:26

Håsblås <3 Alltid.

John/Percy

05.jun.2010 kl.19:42

Yeah! Hufflepuff <3

Amanda

27.jun.2010 kl.19:51

det vil jeg gjerne vite :D

helena

16.aug.2010 kl.10:11

liker best håsblås av alle husene.

AnneAstrea Kustås

16.aug.2010 kl.16:40

Ja! vil gjerne vite det ;)

Marian

22.aug.2010 kl.19:41

jeg vil gjerne vite hvordan Den Trinne Munken døde :)

Andy/Any

15.sep.2010 kl.21:10

Jeg vil også gjerne vite det... Jaa, HUFFLEPUFF! <3

Ruth

28.nov.2010 kl.22:23

Super blogg, nyter hvert ord!

Stå på!

''Nymfadora Dult''

21.jan.2011 kl.15:19

Dette er verdens beste blogg, jeg lurer på om dere hvet adressen til Emma Watson og Rupert Grint!!!

11.feb.2011 kl.11:50

jeg lurer på vordan Helga håsblås ser ut?:)

Guro ^^

06.apr.2011 kl.08:46

Det er dumt at J.K ikke har tatt med hvordan han døde. Det hadde hvert et lite pluss i en spektakulær serie!

07.sep.2011 kl.18:59

Søkte på google og denne dukka opp. Nå er det kommer mer info om Håsblås, det står i velkomstbrevet på Pottermore om man har kommet inn i det huset. Står blant annet om kjente håsblåsinger, og at den som grunnla Hogsmeade var Håsblåsing. Det står også om hvordan man kommer seg inn til oppholdsrommet, og mye mer.

Skriv en ny kommentar

Aftenprofeten - Marthe & Emilie

16, Bergen

Vi er to jenter fra Bergen, som har en Harry Potter blogg om både gammelt, nytt og ting du kanskje ikke visste fra Harry Potters univers. Aftenprofeten er avisen i Harry Potter, på engelsk; The Daily Prophet. ______________________________________ Kontakt oss på aftenprofeten.blogg@live.no

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Kategorier

Arkiv

hits