Dødstalismanene Del 2 - Anmeldelser

Det har nå vært både førpremiere i London og i New York, og der har selvsagt både journalister og filmanmeldere vært tilstedeværende. I flere av anmeldelsene som er skrevet rundt om kan man lese at dette sannsynligvis er den beste filmen, og Rowling selv skal være enig i det.

The Guardian kom med en av de første anmeldelsene (The Sun var først ute), og skriver at den omtrent ikke kunne endt på bedre vis. Valget som ble tatt om å dele boken i to, har vært mye omtalt, og filmlagerne har blitt beskyldt for å være ikke annet en pengegriske, men etter denne filmen er det å lese flere steder at valget var forståelig og lurt.

Slaget om Galtvort blir også sammenliknet med det siste slaget i 'Ringenes Herre', og det skal ha vært mer storslagent. Eventyrligheten og spenningen forsetter gjennom hele filmen, og en kommer til å hoppe i setet flere ganger i løpet av filmen.

Men filmen var ikke bare actionspekket og spennende, men også svært følelsesladd. De fleste skal ha forlatt salen med en tåre i øyekroken, og ttil og med voksne menn har innrømmet å ha grått ved både de tristeste og lykkeligste øyeblikkene.

Spesialeffektene omtales som utrolige, og settet skal ha sett fantastisk ut. David Yates og gjengen har klatret opp i rangstigen hos mange. Det har alltid vært en slags konkurranse mellom regissørene å lage den beste filmen, og Yates har i denne forsøkt å forbedre Rowlings versjon. F.eks. har han laget en romanse mellom Lulla og Nilus, og midt i filmen hevder han at han skal "finne henne for å kline litt". Noen er enig i at filmversjonen er bedre, og andre er selvsagt uenig. En anmelder fra VG forteller i et intervju at filmen var fantastisk, men at Fangen fra Azkaban er hennes favoritt.

Noe som blir negativt omtalt er Radcliffes skuespillerprestasjoner. De er ikke til å skryte av skrives det. Han har ikke forbedret seg, sier noen anmeldere, men selv sier han at han virkelig har stått på for å heve standaren sin i denne siste. Spesielt når han spiller mot store skuespillere som Alan Rickman og Ralph Fiennes. Selfølgelig er det delte meninger om dette. Andre igjen skriver at Trioen ikke skuffer. Radcliffe er ikke matt og uttrykksløs, Watson gjør en fantastisk jobb, og Grint leverer som vanlig, i tilegg til en utmerket "emosjonell scene".

Matthew Lewis derimot, var en som sies å stjele rampelyset i filmen. De eldre skuespillerne - Rickman, Fiennes, Bonham Carter, Smith, etc. - blir som vanlig rost opp i skyene. 

A terrific movie and a great British success story.- The Sun

HER er filmens første offisielle trailer, og HER er den andre.

//The Sun,The Guardian, The Telegraph, TV2 Nyhetskanalen


- Har du vært på førpremieren og sett den?

- Skal du på midnattspremieren i kveld?

- Tror du Yates har klart å forbedre historien til Rowling?
15 kommentarer

veronika

12.jul.2011 kl.13:46

Skal i kveld, får tårer i øyne når jeg tenker at dette er siste gang.. utrolig trist, men jeg gleder meg kjempemye! Harry Potter har betydd utrolig mye for meg i disse 10 årene.. og nå er det "over"...

Ole Kristian

12.jul.2011 kl.13:49

Skal på både Del 1 og midnattspremiere ikveld. Gleder meg sykt!

LittleMozart

12.jul.2011 kl.13:54

Midnattspremiere ikveld på colosseum!!! CAN'T WAIT :DD

Vilde

12.jul.2011 kl.13:54

Var ikke på førpremieren, men skal på midnattspremiere i kveld... Jeg synes Yates har gjort en god jobb. Filmene har bare blitt mørkere og mørkere. Det er jo helt sykt forskjell på de siste filmene og de første, de første er jo koselige eventyrfilmer i forhold! Romanse mellom Lulla og Nilus? Wow, didn't see that coming!

Scar\/\

12.jul.2011 kl.14:08

Skal på Midnattspremiere i kveld!! gleder meg noe sinnsykt!!!!

ginny weasley

12.jul.2011 kl.14:51

jeg skal på premieren i kveld! gleder meg!!:D

Julianne

12.jul.2011 kl.15:14

Skal ikke dra på premieren i kveld, men skal denne uken! Gleder meg, men gruer meg samtidig.. Det er jo snart over :`)

Tror at ingen kan gjøre historien bedre en Rowling, men Yates har gjort mest sannsynlig en bra twist med Lulla og Nilus, hehe :)

martinee

12.jul.2011 kl.17:21

skal på midnattspremieren i kveld, og etter å ha lest dette, gleder jeg meg enda mer!!!!

idaho

12.jul.2011 kl.18:07

jeg skal også på midnattspremieren! jeg gruer meg veldig, og gleder meg helt sykt!!

MARIE og VERDEN

12.jul.2011 kl.18:26

gleder meg som en gal!!

Charlotte Johansen

12.jul.2011 kl.18:37

Jeg skal på midnattspremieren! Gleder meeg :D

pottermore

12.jul.2011 kl.19:20

Gleder meg sykt til å se den i morgen kl 18.45 ;P

Det er allerede utsolgt med billetter der så jeg og venninna mi skal møte opp en time før for å få de reserverte setene våre ;P Jeg klarer nesten ikke å sitte stille ;P

Kamilla

13.jul.2011 kl.03:00

Så den på midnattspremieren, og fy søren den var bra! Det er den beste filmen jeg har sett generelt (uten om HP også)! Elsker måtene de har gjort forskjellige ting på, og jeg elsket både når Harry møter Humlesnurr på Kings Cross, og epilogen. Prinsens historie var fantastisk, og rett og slett hele filmen var flott! Når rulleteksten begynte fikk jeg et ordentlig gråteanfall, og både meg, søsteren og venninnen min gikk motvillig ut av kinosalen med tårene fortsatt rennende.

haha, poenget er at historien er fantastisk, de har filmatisert den fantastisk, og jeg er så utrolig stolt av å være en del av "Potter-generasjonen". :-)

Kristine Marie Aas

13.jul.2011 kl.23:47

Gråt og gråt og gråt under midnattspremieren. jeg elsket den.

de klarte å få filmen helt, hundre prosent, perfekt.

whatisup

14.jul.2011 kl.11:58

Den beste av HP filmene syns jeg! Det var helt riktig å dele filmen i 2! Det hadde blitt alt for lite med bare en film!

Skriv en ny kommentar

Aftenprofeten - Marthe & Emilie

15, Bergen

Vi er to jenter fra Bergen, som har en Harry Potter blogg om både gammelt, nytt og ting du kanskje ikke visste fra Harry Potters univers. Aftenprofeten er avisen i Harry Potter, på engelsk; The Daily Prophet. ______________________________________ Kontakt oss på aftenprofeten.blogg@live.no

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Kategorier

Arkiv

hits