mai 2011

Dødstalismanene Postere

Her er alle posterene som er kommet ut for Harry Potter og Dødstalismanene Del 2:


Harry Potter


Hermine Grang


Ronny Wiltersen


Nilus Langballe


Draco Malfang


Fyrst Voldemort


Severus Slur

Bellatrix DeMons- Hvilken poster likte dere best?
De to folk liker best vil vi bruke som profilbilde på Twitter og Facebook.

Et ord om Harry Potter opplevelsen

I denne herlige videoen laget i forbindelse med spesialnummeret av Empire, forteller Harry Potter skuespillerne hva deres ene ord er som beskriver Harry Potter-serien.


- Hvordan vil du beskrive din opplevelse av Harry Potter?

 

Intervju med Rupert & Emma

Her er to intervjuer, et med Rupert og Emma, og et med Emma alene. Dette var omkring den første filmen. Beklager for dårlig kvalitet, men vi synes det var så søtt at vi måtte dele det med dere.

 Bilde: Emma, Rupert & Daniel før HP & DVS

- Likte dere intervjuene?

- Synes dere de var flinke til å svare for seg i så ung alder?

- Er det bra at Emma har ombestemt seg når det gjelder kyssingen? Hun måtte jo kysse dem begge i motsetning til hva hun fikk beskjed om da hun var 10-11 år...

Draco Dormiens Nunquam Titillandus

Drager er det fabeldyret fra Harry Potter som er mest kjent i gomperverdenen, men da som fabeldyr. Magidepartementet klassifisserer dem som XXXXX; beryktet trollmannsdreper - umulig å dressere eller temme, og dragehold ble forbudt av Heksingating i 1709. Drager er derimot det mest kjente dyret i trollmennsverden, noe en ser igjen i Galtvorts skolemotto; Draco Dormiens Nunquam Titillandus, latin for "aldri kil en sovende drage." I dag brukes dragene til å vokte hvelv i Flirgott, men ellers er de å finne i dragereservoarer. Det er fire kjente: 

- Ett i Romania. Der har dem de fleste raser.

- På hebridene er det et forbeholdt Svarte Hebrider. Her er det MacFausty klanen som tar seg av dem.

- I Wales finnes det ett i fjellene.

- I Sverige er det ett mellom Arjeplog og Kopparberg.


Dragens bruksområder:

Drager er også flittig brukt i bl.a. eliksirer. Dets blod har tolv forskjellige bruksområder, (funnet av Albus Parsifal Ulfrik Brian Humlesnurr). Ikke alle er kjent, men det er i hvertfall offentliggjort at det kan brukes til rengjøring av ovner, og som flekkfjerner. Flere av dens kroppsdeler har andre bruksområder innenfor andre grener av magien:

- Pulverisert dragehorn er brukt i eliksirer, spesielt ettertraktet er den Rumenske Langhornens horn.

- Dragemøkk er brukt som kompost, bl.a. i urtologi.

- En annen eliksiringrediens er eggskallet, til tross for at drageegg er klassifisert som ulovlig handelsvare av klasse A.

- Drageskinn er brukt til å lage klær, først og fremst i verneutstyr, som f.eks. hansker.

- Dragens hjerte har også sterke magiske egenskaper, og dets rot er ofte brukt som kjerne i tryllestaver.

- Leveren er også et av dragens brukbare organer. Det er ukjent hva den brukes til, men det koster 1 galleon per unse.

 

 

Forskjellige dragesorter: 

 • Antipodisk Opaløye er beskrevet som den vakreste av dragerasen. Grunnen til navnet "opaløye" stammer fra øynene deres. De er glitrende og mangefargede, og de har heller ikke pupiller.  Første del av navnet; "antipodisk" stammer fra hvor de som oftest bor. Antipode er ofte et kallenavn for Australia og New Zealands innbyggere. Skjellene til dragen er perlemorsskimrende, og ildspruten er lys, skarlagensrød. Målt opp mot andre drager er den ikke særlig aggressiv, og den dreper nesten bare av sult. Den bor i motsetning til andre drager i daler og ikke oppe i fjell.
 • Kinesisk ildkule er den eneste dragerasen fra Kina, og nabolandene. Dens skjell er skarlagensrøde og glatte, den har veldig utstående øyne, og en krans av gylne pigger rundt snuten. Når Ildkulen blir sint, kommer det soppformede flammer ut av snuten dens. Eggene er blodrøde med gullflekker. Ildkuler spiser alle mulige pattedyr, men den foretrekker griser, og er den som dreper flest mennesker.
 • Norsk kamrygg har svarte skjell, og bronsefargede horn, og ryggen er dekket med svarte kammlignende pigger. Den er opprinnelig fra Norge, mest sannsynlig nord i landet. Hoggtennene dens er giftig, noe som gjør at deres offere dør fort. Den finner mat både på land og i vann. Eggene deres er svarte.
 • Ungarsk hornsvans er regnet som den farlisgste av dragesortene. Den skal ligne på norsk kamrygg. Men den er mer øgleaktig. Den har også bronsefargede pigger nedover halen, som den bruker bl.a. til å slå seg ut av skallet, når den klekker. Da de grå eggene er ekstremt hardføre. Ildspruten kan rekke opp til 15 meter.
 • Velskgrønn har nevnet sitt fra opprinnelses land; wales, og  den grønne fargen. I dag lever de fleste eksemplarene i et reservoar i Wales, der de bor i høye fjell. Den spiser mest sauer, og skyr heller mennesker. Velskgrønne drager har et melodisk brøl som er lett å kjenne igjen. Eggene er jordbrune med grønne flekker.
 • Peruansk Giftann har glatte, kopperfargede skjell med korte horn, og er forholdsvis liten med sine ca. 4,6 meter. Den kommer mest sannsynlig fra de peruanske fjeller. 
 • Ukrains Jernbuk har grå, metalliske skjell og lange klør og er med sine 6 tonn den største av alle drageraser. Den har dyprøde øyne. Det er registrert få tilfeller av at gomper har fått øye på denne, men den har siden 1799 vært under oppsyn av Ukrainske Magimyndigheter, da den snappet med seg et seilskip fra Svartehavet en gang.
 • Svensk Kortsnute har sitt opprinnelsesland i Sverige. den er kjennetegnet av en kort, butt snute. I fargen er den sølvblå, i likhet med ilden dens. Den er hyppigst funnet i øde, ville fjellområder. Skinnet er i tillegg til å være sterkt, ganske pent, og er derfor ofte ønsket som materiale til beskyttelseshansker. Den er heller ikke særlig aggressiv.
 • Svart hebrider stammer fra øygruppen Hebridene, nord vest for Skottland. Den er ganske aggressiv, og plasskrevende. Den er rundt ni meter lang, og trenger et område på rundt 160 km per individ. Den er svart, og har grove skjell. Langs dragens ryggrad er der en rad sylskarpe pigger. Dens øyne er lys lilla.
 • Rumensk Langhorn er som navnet tilsier fra Romania. Den har gylne, lange horn og mørkegrønne skjell. Den skal visstnok bruke hornene til å spidde sitt offer med. På grunn av at dens horn er sterkt ettertraktet til bruk i eliksirer, har bestandandelen sunket betraktelig. I Romania er det satt i gang et avlsprogram for å få opp bestanden. Det er blant annet disse dragene Kalle Wiltersen jobber med.

 Litteraur om drager:

- Dragehold til Hygge og Nytte 

- Britiske og Irske Dragearter

- Fra Egg til Inferno; Guide til Godt Dragehold

- Menn som er for Glad i Drager

- Fabeldyr og Hvor De er å Finne (kan kjøpes HER.)

Ta også vår test fra Fabeldyr og Hvor De er å Finne HER.
Klikker du HER, kan du se hele listen over bøker i HP-bøkene.- Om du skulle "tatt en Gygrid", hvilken drage ville du hatt?

- Mange drageraser har sikkert dødd ut, hvor tror du det eventuelt har levd drager før?
Flere Nye Bilder!

Her er flere bilder vi ikke har publisert på bloggen før. Noen helt nye, mens andre ikke er helt nye.

Empire Magazine

Emma, Dan og Rupert på forsiden av Empire Magazine

 
Harry Potter og Dødstalismanene Del 2

McSnurp, familien Wiltersen, mm under SlagetHermine & Ronny i Mysteriekammeret


Dødseterne forsøker å bryte Galtvort sikringsheksinger


Noldus sin grav


Draco Malfang


Harry på Galtvort under Slaget


Arthur, Gulla, Molly & Frank - Harry


Abriam Humlesnurr (Aberforth Dumbledore)


Narcissa Malfang


Argus Nask (Argus Filch)

Hermine, Ronny, Pirrevimp (Flitwick), Padma & Rakel Rummelfiold (Sybill Trelawney)


Ronny & Hermine med Ukruttkartet (The Marauder's Map)


Pomona Stikling (Sprout), Filius Pirrevimp (Flitwick) & Horatsion Snilehorn (Horace Slughorn)
Padma Patil & Rakel Rummelfiold med sårede og døde

Padma Patil & Petrea Parkasen


Romilda Vamm (Vane) & Oliver Quist (Wood)


Katti Bull (Katie Bell)

 

The Perks of Being a Wallflower

Emma fra settet til 'Perks'
 

Bildene er hentet fra: SnitchSeeker & Emma Watson Net

 

- Hva synes dere om de forskjellige bildene?

- Er dere fornøyd med hvordan karakterene ser ut?

Rupert Grint i Melkereklame

Rupert Grint er avbildet i MakeMineMilks siste kampanje.

Han støtter kampanjen ved å posere med melkebart på en plakat dem har, og heller i seg et glass med melk så fort så mulig i MakeMineMilks utfordring.

Bildet hans er å se på MakeMineMilks hjemmeside, og deres reklameplakater alle andre steder, som f. eks. på busser, o.s.v.

MakeMineMilk oppfordrer til et sunt, daglig melkeinntak, og bruker forskjellige kjendiser i kampanjene sine for å fremme sitt budskap.

'Slagordet' i Ruperts kampanje er 'White Magic'.- Frister dette deg til å drikke mer melk?
- Hva synes du om Ruperts bilde, og hans tid i videoen?


Ukens Sitat"Harry så blandingen av frykt og forbauselse i gudfarens herjede, en gang vakre ansikt idet han falt gjennom den eldgamle åpningen og ble borte bak sløret. Det flagret et øyeblikk, som i en frisk bris, og så dalte det på plass."


Harry Potter og Føniksordenen kapittel 35; Gjennom Sløret, side 811.

Dødstalismanene Intervjuer

Her er noen forskjellige intervjuer med skuespillere fra Harry Potter and the Deathly Hallows:

 Emma Watson

 
Daniel Radcliffe


Helena Bonham Carter


Rupert Grint

 

- Hvem synes dere er flinkest å svare for seg i intervjuer?
- Hva synes du om intervjuene?

  

Voldemort basert på Hitler

Konspirasjonsteorier vil alltid dukke opp om alle ting som er dekket av media. Angående Harry Potter -serien går en av mange ut på at Rowling har skrevet okkulte bøker om heksekunster, og at bøkene er gjennomsyret ond og ment for å vende folk om til djevelens side. En annen omtaler Rowling som en nynazist som skriver bøker kodet som barnebøker for å overbevise barn om at det finnes menneskeraser som er mindreverdige. I dette tilfellet jøder. Vi personlig tro ikke på noe av dette, men det vi vet er at Rowling har brukt Hitler og annen verdenskrig som inspirasjon for Voldemorts karakter. Rowling har sagt ved flere anledninger at hun selv har fått mye inspirasjon fra hendelser i verdenshistorien. Når en ser nærmere etter, er det flere ting som er likt mellom vår gode gamle Voldi, og Hitler.

Hitler var, som de fleste vet, lederen for nazi-Tyskland under annen verdenskrig. Han sto bak utryddelsen av mer
 enn 6 millioner jøder, og over dobbelt så mange andre sivile og militære. Voldemort var i grunn nøyaktig det samme; han drepte det han kom over av gomper, og gompefødte. Grunnene deres for å starte hver sin krig er også den samme; Rasehat. Voldemort startet annen trollmannskrig fordi han ville ha makt, men han mislikte også sterkt alt som ikke var magisk, i Hitlers tilfelle alle som ikke tilhørte den ariske rase. Andre fellestrekk er at begge har gener fra rasen de hatet. Hitlers bestefar var jøde, og Voldemorts far, Tom Venster, var gomp. Altså var voldemort bare halvblods, men forgudet alt som var fullblods, mens Hitler var 1/8 jøde, og mente at alle jøder var mindreverdige.

I Hitlers krig mot jødene og Voldemorts krig mot gompene og gompefødte, er det ikke bare personlige "prestasjoner," meninger, eller gener som er felles. Det er flere ting rundt om i verden som var likt både under andre verdenskrig og andre trollmannskrig . Tyskland og Hitler hadde Gestapo; sikkerhetspolitiet som arresterte dem som gikk i mot Hitlers styre. Såkalte "hukere" har samme funkskjon i Harry Potter. De reiser rundt og fanger dem 
som går i mot Voldemorts regime, eller har begått
den forbrytelsen å være gompefødt.

En annen tanke som er felles for
nazister og tilhengere av "den mørke
siden," er tanken om at de er bedre
enn alle andre. Nazister mener at den ariske rase, alle som err blåøyd, høye, og lyse, var såkalte übermensch, eller overmennesker, og dermed av høyere verdi enn jøder, fargede, homofile og funksjonshemmede mennesker. Dødseterne mener at alle med gompeblod i årene er skitne (som du ser av ordet grums-skittent blod), og ser på dem som en underkaste.

Symboler er et merke som representerer noe annet.
Både Voldemort og Hitler likte tanken på det, og de hadde begge hvert sitt. Voldemort hadde mørkets merke som ble svidd inn i den venstre underarmen til alle dødseterne, og sendt opp på himmelen(ved hjelp av Morsmordre) over alle åsted der Voldemort, eller dødseterne, hadde drept noen. Hitler hadde hakekorset som sitt symbol, det ble flittig brukt på uniformer, og i flagg. 

I barndommen var de begge oppfattet som meget intelligente. Voldemort var en uhyre dyktig elev og godt likt av lærerene. Hitler gikk på katolsk skole og var med i skolekoret, han gjorde det også veldig bra på skolen, og både lærere og elever likte ham. I likhet med Voldemort, mislikte også Hitler faren sin, og han beskrev ham i boken sin "Mein Kampf" som en tyrann. Det var også fra farssiden de begge hadde fått sin forhatte gener; hitler fikk jødegener fra faren sin far, og Voldemort gompegener fra sin far.

 

 

- Tror du mye av det er tilfeldigheter, eller at Rowling rett og slett laget en magisk kopi av Hitler?

- Vet du om flere likhetstrekk mellom annen verdenkrig og Hitler, og annen trollmannskirg og Voldemort?

 

 

 

En side kunne forandret plottet!

På Rowling sin nettside er det mange ting gjemt rundt om. Om du slår inn nummeret 6-2-4-4-2 (Staver ordet 'magic,' og er nummeret som ble brukt i magidepartementets gjesteinngang i FO,) får du opp ett bilde av et ark. Det inneholder en side tidlig i DVS som ble tatt vekk, da den ville endret en del av plottet i boken...

So this Flamel bloke found the Stone? said Ron. 
No - he made it, said Harry. He was an alchemist, which means-
Someone who turns base metals into gold, said Hermione. She had that old proving-I-know-more-than-everyone-else look on her face, the other two noticed, Of course. I read about this in Alchemy, Ancient Art and Science by Argo Pyrites-

I missed that one myself, muttered Ron. 
Of course, it's some of the most difficult magic you can do, and you end up not just with pure gold but with a funny stone thing.
Which is what I'm on about, said Harry. The Philosopher's Stone, yes. And it works, too. It kept Nicolas Flamel and his wife alive for about five hundred years. 
What?
I know, said Harry. But it's true. He was spotted at the opera in Paris in 1762 and he was born back in 13 something.
Ron whistled. But he's dead now? he asked. 
Of course, said Harry. Someone stole his Stone so he couldn't make any more Elixir of Life, could he? It takes a while to make another Stone and by that time, I suppose he was just too old to live without his Elixir until a new Stone was ready. And now I'll tell you something else really weird that I haven't told you up to now - the Stone was found in my parents safe at Gringott's bank.
But instead of the interested noises Harry had expected, Ron and Hermione simply stared at him. 
What? said Harry. 
Ron cleared his throat, opened his mouth to speak but shut it again. 
What? Harry said. 
Well, Harry, said Hermione I mean.
You mean what? 
He stared at them both as they shuffled their feet and tried not to look him in the eye. 
You don't think, he said suddenly and angrily. That my parents stole the Stone? 
Um... said Ron. 
Look, said Harry furiously . That's like saying they murdered Flamel. Oh Harry, we never thought- 
Not much, you didn't, said Harry. I don't know how it got in there, but the Stone wasn't put there by them.
Right, said Ron quickly. I'm sure you're right.
There must be an obvious explanation, said Hermione. 
Harry wasn't at all convinced that they meant it, but at that moment the bell rang which put an end to the conversation.

- Hvordan tror du Rowling hadde tenkt å forklare steinens beliggenhet i Harrys hvelv?

- Ville du hatt boken etter modellen ovenfor, eller slik det er?

Informasjon som ikke står i bøkene

Det er mye som vi ikke får med oss i bøkene av den enkle grunn at det ikke står der. Rowling har da måtte besvart mange spørsmål opp gjennom årene. Her er et noen punkter som ikke står nevnt i bøkene, men som kan være greit å vite.

Om Humlesnurr skulle hatt en gompesang i sin begravelse, ville det vært "I did it my way" av Frank Sinatra.

Grunnen til at Kings Cross er stedet Harry dro til når han døde er at stasjonen er en mellomstasjon mellom to verdener, noe som kan assossieres med et mellomsted mellom liv og død.

Marietta Eggelkams kviser forsvant til slutt, men det etterlot noen synlige arr.

Harrys arr er lynformet fordi Rowling mente det var en kul form, og hun ville ikke at helten hennes skulle ha et "donut-formet" arr...

Grunnen til at Slur klarte å komme seg inn i Grimoldsplass for å få tak i den ene halvdelen av lillys brev uten å bli utsatt for Galøyes forbannelser mot ham, er at han dro dit rett etter Humlesnurrs død, før Galøye fikk tid å sette dem opp.

Harry hadde aldri sett Slurs skyttsverge før DT, fordi Slur aldri hadde sendt en av sine snakkende skytsverger da han var i tjeneste for Voldemort, og det ville avslørt ham som en "dobbeltagent".

Kleggen ble etter slaget om Galtvort et meget populært tidsskrift.

Etter Voldemorts død, ble mørkets merke på alle som bar dem omgjort til et arr.

Boken DT, kunne hatt tittelen "the elder wand," eller "the peverell quest".

I Gudriksdal kunne Nagini merke at Harry og Hermine var under usynlighetskappen fordi slanger kan føle varme og bevegelser på måter mennesker ikke kan.

Slur var den eneste dødseteren som kunne fremkalle en full skytsverge.

Hermine, Ronny og Harry fikk alle historien sin på et sjokolade-frosk-kort.

Krum giftet seg til slutt, men med en kvinne fra sitt eget hjemland; Bulgaria.

Da Voldemort døde, ble han aldri noe spøkelse, men han vil for alltid leve i en mellomverden mellom liv og død, slik som Harry på Kings Cross.

Kentauren Florens ble til slutt akseptert av flokken igjen, da de andre innså at hans syn på mennesker ikke var skamfullt, men ærefullt.

Herr Wiltersen klarte å reparere Svaarts sykkel til slutt, og Harry er i dag den stolte eier.

Forbannelsen over posisjonen som lærer i forsvar mot svartekunster forsvant etter Voldemorts død.

Jakob visste alltid at Slur hadde følelser for Lilly, noe som var litt av grunnen til hans erting av ham.

Uffert ble arrestert til slutt for å yte urettferdighet mot gompefødte.

Ronny ble Franks partner i Wiltersens Wærste.

Gulla, ble kaptein på Holyhead Harpiene, og senere Aftenprofetens rumpeldunk korrespondent.

Harry ble sjef i avdelingen for svartspanere.

Hermine begynte å jobbe i avdelingen for oppsyn og kontroll med magiske vesener, og senere i avdeling for magisk justis.

Ronny stammer fra Svaart familien. Hans bestefar Septimus giftet seg med Cedrella Svaart. 

Har dere lurt på noe av dette?

Vet dere om flere ting som ikke står i bøkene?

Intervju: Oldman, Felton & Moran
Intervjuer: Har du spilt i noen scener til film 2?
Gary Oldman:
Ja.

Intervjuer: Er det i skogen?
Gary Oldman:
Jepp, jeg er et spøkelse. Vi er spøkelser.

Intervjuer: Med David Thewlis?
Gary Oldman:
Ja, David og Harrys foreldre. Om en blunker, går man glipp av det. Virkelig. Det er en svært kort scene.

Intervjuer: Hva er ditt beste minne fra Harry Potter?
Gary Oldman:
Jeg tror mitt beste minne er å jobbe med en slik fantastisk gjeng, og å bli kjent med Dan. Se ham utvikle seg som en skuespiller, og se ham vokse opp egentlig.Det er folkene soom har jobbet med det. De oppdiktede menneskene, kostymene, hårene. Det var som å komme tilbake til en familie.


Intervjuer: Dan opptrer på Broadway i kveld med How to Succeed in Business Without Really Trying. Har du sett den enda?
Gary Oldman:
Jeg har ikke sett den enda. Jeg sender ham en tekstmelding senere. Er den i kveld altså?

Intervjuer: Jepp, den er i kveld._


 

 


Intervjuer: Hallo, Tom.
Tom Felton:
Hvordan går det vakre deg? Hyggelig å treffe deg igjen.

Intervjuer: Har du gjort noen opptak om igjen? Hvordan gikk det?
Tom Felton:
Jeg var heldig som måtte jobbe dagen før de gjorde opptakene om igjen.

Intervjuer: Så du gjorde dem ikke?
Tom Felton:
Jeg gjorde dem ikke. Men jeg pratet med dem som gjorde det, og de sa det gikk fabelaktig. Det var intet galt med scenen. De ville bare filme noen tileggsopptak for å gjøre scenen enda nydeligere. Så jeg er veldig spent på å se det.

Intervjuer: Har det noe å gjøre med snø eller noe?
Tom Felton:
Jeg antar det. Jeg beklager, men jeg vet dessverre ikke helt. Men jeg vet at de har forbedret den, og at de er veldig fornøyd nå.

Intervjuer: Så du vet hvordan etterarbeidet går i filmen?
Tom Felton:
Jepp, og det er dessverre grunnen til at de tre Davidene ikke kan være her i kveld. De legger bokstavelig talt siste hånd på verket, mens vi snakker sammen nå. Jeg er veldig beæret over å ta dems plass her i dag.


Intervjuer: Hva skal du etter 'Potter'? Har du noen fremtidsplaner?
Tom Felton:
Jepp, vi avsluttet for ca. tolv måneder siden. Etter det har jeg fullført omtrent tre filmer. Rise of the Apes kommer ut i august, nesten rett etter Harry Potter, så det vil være en spennende sommer. Apparition vil forhåpentligvis komme til neste år, ikke i år. Og så har vi jo selvsagt Harry Potter å se frem til._


  

Intervjuer: Vi snakket med Matthew Lewis som spiller Nilus Langballe, og han fortalte oss at dere har en duellscene i den nye filmen.
Nick Moran:
Jepp, vi hadde det virkelig moro. Jeg vil ikke avsløre noe for noen, men Skabber (Scabior) kommer tilbake med en hær, og du vet, det var grufullt. Det er en hel hær og den står overfor Nilus alene. Nilus forsvarer seg mot hele hæren. Den er en veldig veldig tidig scene, og en god actionscene.

Intervjuer: Han sa det tok en god stund å filme.
Nick Moran:
Vi filmet om natten i uke etter uke. Det er en hær, og det er bokstavelig talt en hær med kjeltringer. Vi møtes på fremsiden og det er helt fabelaktig. Bare helt fantastisk.

Intervjuer: Hva er ditt beste minne fra Harry Potter?
Nick Moran:
Å, alt sammen. Hver dag var en fest. Hver dag var herlig. Jeg kunne ønske jeg var med i de to første, ikke de to siste, for da kunne jeg ha vært med i dem alle. Det er en jobb som huskes på livstid, og man kan ikke gjøre en bedre jobb som en skuespiller.

 //SnitchSeeker

- Blir du glad for å se Gary Oldman igjen?

- Hvilken scene med snø tror du måtte filmes om igjen?

- Gleder du deg til duellscenen med Nilus og Skabber?

 

 

Månedens Portrett - Helena Bonham Carter

Hun er mest kjent for sin rolle i "Lady James", og sin fantastiske rolletolkning av den onde Bellatrix DeMons. Månedens Portrett handler om Helena Bonham Carter.Visste du at:

 • Hun i 2009, ble kåret til en av de ti beste britiske skuespillerne av avisen The Times?
 • Hun har to barn med regissøren Tim Burton; Billy Raymond og Nell?
 • Hun er oldebarnet til Herbert Asquith, en tidliger britisk statsminister?
 • Hun har sitt eget klesmerke "The Pantaloonies" sammen med designeren Samantha Sage?
 • Hun ikke kom inn på Cambridge College, fordi skolestyret var redd hun skulle hoppe av for å følge sin skuespillerkarriere?
 • Hun satt i jurien på Cannes film festival i 2006?
 • Hun er god venn med Johnny Depp, som også er Gudfar til sønnen hennes Billy Ray?
 • Bestefaren hennes, Eduardo Propper de Callejon, hjalp tusenvis av jøder ut fra Naziokkuperte Frankrike?
 • Hun begynte på innspillingen av HP og DT bare to måneder etter fødselen av sin datter?
 • Hun hadde trent i tre uker for en duell med Gary Oldman (Sirius Svaart) i FO, som ble klippet fra filmen?

 
ANDREVALGET

Helena Bonham Carter prøvspillte for rollen som Bellatrix Demons, men fikk først avslag. Den som derimot fikk rollen først var Helen McCrory. For mange kjent som ingen andre enn Narcissa Malfang, Draco Malfangs mor. McCrory ble derimot gravid, og ville være høygravid da de første scenene ble skutt, og de var nødt til å finne en ny. Da falt valget på Carter. Det som derimot er litt merkelig, er at da McCrory ble spurt om rollen som Narcissa i HBP, var hun gravid, men da utsatte de filmingen, slik at hun kunne spille i filmen.ROLLEN SOM BELLATRIX DEMONS

Små fakta om Bellatrix:

 • Født i 1951, dato og måned er ukjent.
 • Død 2. mai 1998
 • Tryllestaven er av valnøtt, kjerne av hjerterot av drage, 12 og 3/4 tommer lang.
 • Hun er Voldemorts mest trofaste dødseter.
 • Var i huset Smygard under sin skolegang på Galtvort.
 • Er kjent for å pine sine ofre før hun dreper dem, og hennes mest brukte formel er Martyrio forbannelsen.
 • Født under navnet "Svaart", og er i familie med Sirius Svaart, Draco Malfang, Nymfadora Dult, Andromeda Dult, Narcissa Malfang, og Finius Persilius Svaart.
 • Etter Voldemorts fall i 1981, ble hun sendt til Azkaban, og satt der til rundt 1995.
 • Drept av Molly Wiltersen
 • Hun torturerte Nilus sine foreldre til galskap, og hun har drept Sirius, Nymfadora Noldus, og mange flere ukjente.Bellatrix og Voldemort

Bellatrix var født inn i fullblods familien Svaart, og hun, som alle andre i familien (sett bort fra Sirius og Andromeda), var like manisk opptatt av blodstatus. Så hun giftet seg selvsagt med en fullblods; Rodolfus DeMons. Han var derimot ikke hennes store kjærlighet. I følge Rowling hadde hun alltid elsket Voldemort. Noe som forklarer hennes hengivenhet til ham. Voldemorts favorisering av henne som dødseter kan kanskje skyldes at han var betatt av henne, men Rowling sier også at det i så tilfelle ikke var mer enn det, da Voldemort aldri har elsket andre enn seg selv.

-Tror du at Helen McCrory ville vært en bedre Bellatrix enn Helena Bonham Carter?

-Tror du at Voldmort noen gang har vært betatt av Bellatrix?

 

Ukens Sitat"Første dan på Hemming, så stapper'em huet ditt i dass," avslørte han for Harry. Blir du med opp, så kan vi øve litt?"

"Nei takk," sa Harry. "Den stakkars doen har aldri fått noe så motbydelig som huet dit nedi seg - tenk om den ble kvalm." 


 Mellom Dudleif og Harry i Harry Potter og De Vises Stein, Kapittel 3 - Brevene fra ingen, s. 35-36

Forskjeller mellom filmen og boken (HP & DT Del 2)

Filmene er alltid litt forskjellig fra bøkene. Her er noen punkter som er blitt bekreftet kommer til å være annerledes.
 •  Abriam Humlesnurr forteller ikke historien om Albus barndom, og bakhistorie i filmen..
 •  Beskyttelsesformlene professorene kaster på borgen for å hindre intrengere, vil drepe 17 dødsetere med en gang de er forsøkt å bryte.
 •  I begynnelsen av slaget om Galtvort, vil Harry og Gulla kysse.
 •  Oldstaven vil sprekke litt når Voldemort ødelegger skjoldformlene rundt Galtvort
 •  I boken får Harry informasjonen om at Den Grå Dame har hatt diademet fra henne selv, mens i filmen vil han få se det via Voldemorts tanker.
 •  Harry ville ikke treffe på Misfallene I Ravnklos oppholdsrom, og Argel vil da heller ikke spytte McSnurp i fjeset.
 •  Duellen mellom Slur og McSnurp vil finne sted i storsalen foran hele skolen og ikke i korridorene.
 •  Vi vil I filmen få se Ronny og Hermine entre Mysteriekammeret for å hente basilisktenner.
 •  Hermine og Ronny blir nesten drept av en Tsunami skapt av Voldemort i Mysteriekammeret, og kysset mellom dem, vil også foregå her.
 •  Det er lagt til en scene hvor Ronny og Hermine er jaget av Nagini.
 •  Gurgel vil dø i steden for Krabbe, pga skuespiller Jamie Wayletts dopanklager.
 •  Zabini vil i stedet for Krabbe, være med inn i Nødvendeligrommet.
 •  Fred vil duellere med en dødseter under slaget, og deretter bli omringet av mange andre dødsetere, det ender mest sannsynlig med hans død.
 • Abriam jager bort hundrevis av desperanter med en "tidevannsbølge-verge".
 •  Lavendel Bruun blir drept under slaget, av Fenris Vargar.
 •  Scenen hvor McSnurp setter skolens pulter til liv, er utelatt.
 •  Dødseterne vil brenne ned rumpeldunkbanen.
 •  Hverken Bukknebb, kentaurene eller husnissene vil være med i slaget.
 •  Når Harry dukker frem fra usynlighetskappen, spør Voldemort ham hvordan ha unnslapp døden, Harry svarer at Voldemort slapp ham fri. Det medfører jakten de har rundt i borgen.
 •  Harry hopper utenfor borgen og drar med seg Voldermort I fallet, men Voldemort eksiverer dem begge bort, før de treffer bakken.
 •  Nagini er ikke inne i den gjennomsiktige sfæren i filmen.
 •  Slurs død vil ikke finne sted I Hyleshuset, men i et krystallhus hvor en kan se borgen brenne i bakgrunnen.
 •  Voldemort vil kutte opp halsen til Slur ved bruk av Sectumsempra, før han beordrer Nagini om å spise ham.
 •  Voldemort angriper Storsalen fra båthuset, noe som gjør at det begynner å brenne, og kollapser.
 •  Det er lagt til en scene i tanketanken hvor Slur kommer til Gudriksdal etter Jakob, og Lillys død, og han  kollapser når han ser Lillys lik.
 •  Harry forteller Ronny og Hermine at han selv er en malacrux, og at han må dø.
 •  Harry er ikke naken, men fullt påkledd når han møter Humlesnurr på "Kings Cross"
 •  Etter at Voldemort blir truffet av Avada Kadavra, vil han, som prof. Krengle I DVS, smuldre til et grått aske-lignende pulver.
 •  Etter slaget er over, sitter trioen på den overbyggede broen og snakker. Harry knekker da Oldstaven I to, og kaster den utenfor broen.
 •  Herr Ollivander kjenner ikke til Dødstalismanene i boken, mens i filmen vet han om dem.
 •  Når Harry ankommer Galtvort, løper han inn i Storsalen og forlanger at Slur forteller alle at han drepte Humlesnurr.

 

- Er det noe du er svært fornøyd/misfornøyd med?

 
Aldri mer Harry Potter

Det har lenge svirret rykter om at Rowling har planer om, eller holder på å
skrive en ny Harry Potter bok. Og hun har sagt i intervju med Opera at det ikke var umulig at en åttende, niende eller tiende Harry Potter bok kan komme ut.
Håpet blandt all verdens ivgrige fans har da blitt tent.

Da disse ryktene nådde Daniel Radcliffes ører sendte han, i følge The Guardian, sporensktreks en melding til Rowling hvor han uttrykte sin bekymring ovenfor en evt. ny Harry Potter bok. Han fikk derimot svar fra Rowling der hun avkreftet ryktene, i tilegg til å slukke et hvert håp hos fansene. Responsen fra Rowling skal ha vært "du spillte utrolig bra i siste film, og jeg skal belønne deg med å ikke skrive flere Harry Potter bøker." Det er åpenbart at Radcliffe ikke vil bli oppfattet som bare "Harry Potter."

Med det har hun avkreftet alle mistanker om en ny Harry Potter
bok, men hun har ennå ikke sakt noe om å skrive flere
bøker som f.eks. "Rumpeldunk Gjennom Tidene," eller en bok som omhandler trioens barn, så vi kan jo håpe.

OPPDATERING: I forbindelse med 'Pottermore-prosjektet', fikk Rowling naturligvis spørsmål om hun en dag kom til å skrive en ny Harry Potter-roman. Til vår skuffelse svarte hun da "Jeg har ingen planer om å skrive en ny roman. Jeg er ganske sikker på at jeg er ferdig på "roman-fronten", men det var moro så lenge det varte". J.K. Rowling har nå dessverre  bekreftet at det ikke vil komme noen ny bok i forbindelse med Harry Potter, men det var moro så lenge det varte."

-Tror du hun vil skrive flere bøker fra den magiske verden?
-Vil du alltid se på Daniel Radcliffe som Harry Potter, eller tror du det inntrykket vil forsvinne?

 

Aftenprofeten - Marthe & Emilie

16, Bergen

Vi er to jenter fra Bergen, som har en Harry Potter blogg om både gammelt, nytt og ting du kanskje ikke visste fra Harry Potters univers. Aftenprofeten er avisen i Harry Potter, på engelsk; The Daily Prophet. ______________________________________ Kontakt oss på aftenprofeten.blogg@live.no

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Kategorier

Arkiv

hits